Voetreflex therapie

Onder onze voeten zitten duizenden zenuwuiteinden, deze corresponderen met bepaalde organen, klieren, spieren, lymfewegen en andere delen van ons lichaam. Door druk uit te oefenen op een bepaalde zone gaat er een seintje naar onze hersenen en die sturen een prikkel naar het bijbehorende orgaan en hierdoor wordt dit orgaan gestimuleerd in zijn werking. Via de drukpunten behandel je dus die delen of organen die ermee in contact staan.

Middels het geven van impulsen onder de beide voeten wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Blokkades die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven of verminderd. De bloed- en energiedoorstroming verbeteren en het zenuwstelsel wordt positief beïnvloed. Dit zorgt ervoor dat voedingsstoffen en afvalstoffen beter worden getransporteerd. Dit geeft het lichaam een enorme ‘boost’!

Voetreflexologie kan bij zeer verschillende klachten verlichting geven en zelfs klachten laten verdwijnen. Lichaam en geest komen weer in balans! Na de behandeling voel je de energie weer door je lichaam stromen, maar tegelijkertijd is voetreflex ook heel aangenaam ontspannend.